Youtube
Google+
Flickr
Blogger

Kérdése van? Segítségére lehetünk?

06 30 308 2909

info@hurrycan.hu

Műanyag redőnyök

Műanyag redőny a Hurrycan-tól

Műanyag redőnyt tervez otthona ablakaira?                                                   Az Atenád márkájú cégünk által forgalmazott műanyag redőny remek választás!                     
Az alábbiakban részletesen megismerheti előnyeit:

 

Műanyag redőny 2 típusú kapható a piacon:                                                  Hagyományos kialakítású műanyag redőny vagy Új típusú műanyag redőny 

A hagyományos redőny , külső vastokos és műanyagból lamellákból készül. A 90-es években gyakorlatilag minden ablakra ilyen került. Felhasznált alapanyagait és technikáját tekintve mára elavultnak, korszerűtlennek tekintjük.

Az egyik hátránya, hogy a redőny tokvégének anyaga vaslemez és a tengely fémcsapszegekkel van hozzá rögzítve, a tokvég ezáltal ki van téve a rozsdásodásnak, amely megnehezíti a működtetését.

Az új típusú műanyag redőny műszaki tartalma:

-TOKLEMEZ: horganyzott vaslemez vagy alumínium lemez, mindkettő gyárilag festett .

-TOKVÉG: öntött alumínium tokvég, alulcsapott illetve alul és felülcsapott kivitelben kapható

-CSAPÁGYAZOTT TENGELY: fémből vagy műanyagból készülnek

-LEFUTÓK: a műanyag lefutók gumikéderrel vannak ellátva

Figyelem! A lefutókba kizárólag gumikédert szabad alkalmazni, ez teszi lehetővé a redőnylécek megfelelő megvezetését. Akadnak cégek, akik a takarékosság jegyében kefetömítést alkalmaznak a gumikéder helyett. Ennek az a következménye, hogy a kefe idővel ellapul, és a redőnylécek megbuknak a lefutóban.

-REDŐNYLÉC: 37 mm-es műanyag redőny lamella, minimum 10 dkg/méter súlyú. A
redőnylécekből kialakított redőnypalást fölső 8 lamellája perforálás nélküli kialakítású, a tökéletes fényzárás érdekében.

Figyelem! Előfordulnak cégek, akik a takarékosság jegyében lényegesen vékonyabb falvastagságú redőnyléceket alkalmaznak (8dkg/m), amelynek az a következménye, hogy a lamellák átengedik a fényt, könnyen törnek, az időjárás viszontagságaival szemben kevéssé ellenállóak.

-ZÁRÓLÉC: Alsó gumibetéttel kiegészített, extrudált alumínium profil.

Figyelem! Előfordulnak cégek, akik a takarékosság zászlóját lobogtatva műanyagból készült, silány minőségű záróléceket használnak amelynek az lesz a következménye, hogy a redőnypalástot egy nagyobb szélvihar könnyen kiszakítja a lefutókból.

-LÉCBEVEZETŐ: német, ipari műanyagból készült fekete színben kapható alkatrész, mely a tokvégben található. Feladata: a redőnylamellákat ez az alkatrész vezeti be a lefutóba.

Figyelem! Egyes cégek, takarékossági okokból ezt az alkatrészt műanyag alapanyagból gyártják, amely következménye, hogy nagyon rövid élettartamú lesz, hamar eltörik.

-REJTETT ÜTKÖZŐ: A záróléc két végén helyezkedik el. Feladata a redőny fölső pozícióban való megállítása.

Figyelem! Léteznek cégek, akik a takarékossági okokra hivatkozva ezt az alkatrészt egyszerűen kihagyják a redőnyből. Külső ütközővel szerelik redőnyeiket, mely sokat ront a redőny esztétikai megjelenésén.

-GURTNIBEVEZETŐ: Feladata a redőny gurtni, ablakon keresztüli
bevezetése. Sokféle típusa ismeretes. A kiválasztását mindig az adott nyílászáró és a beépítési szituáció határozza meg.

-MINIGURTNI: hőkezelt 14 mm széles minigurtni

-GURTNIBEGYŰJTŐ AUTOMATA: Funkciója a felesleges gurtni feltekerése, a speciális német
gyártmányú rugóacél hosszú távon gondoskodik ennek a feladatnak az elvégzéséről.

Figyelem! Akadnak cégek, akik az olcsóság érdekében gyengébb minőségű rugóacéllal szerelt automatákat alkalmaznak, aminek következtében a begyűjtő automata rövid idő alatt tönkremegy.

-INTEGRÁLT (KOMBI) SZÚNYOGHÁLÓ: Beépített szúnyoghálóinkat elsősorban az alsó,
fix akasztós rögzítésű kivitelel alkalmazzuk, melynek működtetése egyszerű és nagyon hosszú élettartamú.

Miért jó választás a redőny?

A korszerű redőnyök számos funkciót betöltenek lakásunkban. Amellett, hogy kedvünkre szabályozhatjuk vele a szobába bejutó fény mennyiségét és erősségét, a műanyag redőny kiváló hang- és hőszigetelő.

Nyáron leengedett állapotban nem hagyja olyan gyorsan átmelegedni a lakást, télen pedig benntartja a meleget. Így télen jelentős összegeket takaríthat meg a fűtésszámlán, nyáron pedig a klíma mérsékeltebb használata miatt a villanyszámlán fogja érezni a redőny hatását. Mindezek mellett sokkal egyenletesebb és kellemesebb hőmérsékletet fog tapasztalni lakásában.

Hangszigetelő képességét egyből megtapasztalhatja, jelentősen csökken a beszűrődő zaj mennyisége, éjszaka kevesebbszer fog felébredni, ezáltal kipihentebben tudja majd kezdeni a napot.

Végül, de nem utolsó sorban, ne hanyagoljuk el a redőny betörésvédelmi szempontjait sem: ez plusz védelmet ad az ablakoknak, hiszen a betörőnek át kellene hatolnia az árnyékolón, ami jelentős zajjal és idővel járna!

Szeretne spórolni a rezsin műanyag redőnnyel? Szolgáltatásainkkal kapcsolatos kérdés esetén hívja bátran munkatársainkat!

redőny

 

       KOMBI PLUSZ REDŐNYRENDSZER

       Redőny – Szúnyogháló – Kültéri textilárnyékoló 1 rendszerben!

Az Atenád KOMBI PLUSZ redőnyrendszer éjszaka garantálja a redőny által nyújtott kényelmet és nyugalmat, nappal pedig a beépített textilárnyékolónak köszönhetően megóvja az ön otthonát a tűző napsugaraktól, anélkül, hogy le kellene mondania a kilátás öröméről. Leengedett állapotban a szúnyogok és más kellemetlen vendégek okozta bosszúság is elkerülhető. Színvilágának köszönhetően esztétikusabbá tehetjük épületünk homlokzatát ízlésünk és hangulatunk szerint.

Mit takar a KOMBI PLUSZ redőnyrendszer?

Külső tokos és vakolható tokos redőnyrendszerbe integrált Soltis 86 kültéri textilárnyékolót, amely kézi működtetésű.

Figyelem! A Kombi Plusz rendszer csak teljesen le, vagy felengedett állapotban használható illetve állítható meg. Köztes félig lehúzott állapotban, nincs lehetőség a megállításra. Képünkön a szemléletesség bemutatása érdekében kötöttük ki a zárólécet középső állásban.

Önnek módjában áll a már meglévő kombi szúnyoghálóval kombinált kivitelű redőnyeinek átalakítására is, azaz a szúnyogháló helyére kérésére beépítjük a kiváló Soltis 86-os kültéri textilárnyékolót.

Néhány érv a Kombi Plusz redőnyrendszer mellett

 • A napsugarak 86%-a kívül marad ablakán, így megóvja otthonát a túlmelegedéstől
  • Energiát takarít meg a klímahasználat csökkentésével
  • A kilátásban nem akadályozza önt
  • Szakadásmentes és alaktartó textilből szállítjuk
  • Egyedi technológiájából adódóan hosszú élettartamú
  • Leengedett állapotban kiválóan betölti a szúnyogháló funkciót is, az árnyékolás mellett
  • A felhasznált alapanyag 100%-ban környezetbarát textília

Maximálisan elkészíthető méretek:
Max. szélesség: 140 cm
Max. magasság, 165-ös tok esetén: 160 cm
Max. magasság, 180-as tok esetén: 220 cm