Youtube
Google+
Flickr
Blogger

Kérdése van? Segítségére lehetünk?

06 30 308 2909

info@hurrycan.hu

Konyhabútor készítés

Néhány gondolat a konyhabútorunk megtervezéséhez:

Egyedi konyhabútor készítés - praktikus kialakítás

Konyhabútorok tervezése során a legfontosabb szempont , a munkaterület kényelmes kialakítása .

Ahhoz hogy kényelmesen tudjunk dolgozni , minden konyhában szükség van néhány alapvető zónára.

A munkalapon négy munkaterületet kell kialakítani:

 1. előkészítés minimum:80-100cm
 2. Főzőlap 60 cm
 3. tálalás minimum 60-80cm
 4. mosogató minimum 50 cm

A fenti számok alapján 250 cm-től érdemes tervezgetni.

Kamra hiányában szükségünk van egy szekrényre az élelmiszerek tárolásához , erre a célra tökéletes megoldás lehet egy álló szekrény , mely helyet adhat a mikrohullámú sütőnek , ízlés szerint a tűzhelynek is.

A konyhabútor formája szerint lehet:

 • egyenes vonalú
 • L – alakú
 • U – alakú
 • amerikai pultos
 • sziget

kialakítású.

Válasszon  anyag és színmintáinkból:

A fenti linkeken egyedi igények alapján választhatja ki leendő konyhája anyagait , színeit

 

Egyedi konyhabútor készítés - Minőségi anyagválasztás

A konyhabútor otthonunk legjobban igénybe vett bútora.  Egy igényesen készített konyhabútor kiállja az évek próbáját , mely során naponta megbirkózik fizikai és kémiai igénybevételek tucatjával. A konyhabútorunkat ért hatások között a leginkább figyelembe kell venni a munkalapunkat ért rendszeres koptató, karcoló , áztató és maró hatásokat.

A konyhaszekrény egy másik erősen igénybe vett , gyakran idő előtt leamortizált része a lábazati rész , mely gyakran nem tud ellenállni a felmosások során használt víznek. Egy másik fontos és rendkívül látványos része konyhánknak a bútor ajtaja. Az ajtófrontok közül leginkább a mosogató alatti , a tűzhely melletti és fölötti az amelyik a hő a víz/gőz és a mosogató szerek hatására felújításra vagy cserére szorul.

A fenti hatásokat elkerülni ugyan nem tudjuk , de egyedi konyhaszekrény készítés során a minőségi anyagválasztással és a megfelelő technológiai kialakítással minimálisra csökkenthetjük az évek során felújításra költött kiadásokat.

Anyagválasztás

 • A konyhabútorok kerete ( korpusz) legtöbbször laminált bútorlapból készül aminek a vastagsága 18mm , 25mm .
 • A szekrény ajtók szintén készülhetnek laminált bútorlapból  , de készülhetnek furnérozott , festett vagy vákumfóliázott MDF lapbólilletve tömörfából is. Az extra fényes frontra vágyók igényeit az akril ajtólapok elégítik ki.
 • A munkalap esetében választhatunk fényes / matt , 28mm / 38mm –es lapok közül.

Bizonyos esetekben nem szükséges teljesen új bútort készíteni ,újítsa fel konyháját és legyen stílusos modern bútora az új ár töredékéért.

Egyedi konyhabútor készítése régi bútora felhasználásával: >konyhabútor felújítás

 

Egyedi konyhabútor - úgy tervezzük hogy tetszeni fog

Az egyedi konyhabútor tervezésénél a leggyakrabban a háziasszonyoké a döntés , a bútor elrendezését és külsejét illetően. Mivel a minőségi anyaghasználat hosszú élettartamot biztosít konyhabútorának , ezért nem hátrány ha azt a 10-20-30 évet egy szép konyhabútor társaságában tölti otthonában.

A HURRYCAN  munkatársai az ingyenes felmérésnél igyekeznek figyelembe venni a ház/lakás stílusát, a készítendő konyhabútor környezetében lévő egyéb bútorok színét , anyagát és mindezek fényében az Ön kéréseit is szem előtt tartva ötleteket , tanácsokat adnak.